Waar bent u naar op zoek?
  1. 10040 Bend

10040 Bend

Fauteuils Arian Brekveld

Hoe Arian Brekveld het DNA van Gelderland verwerkte in de Bend

Dealers

10040 Bend

Aanschouw deze prachtige nieuwe toevoeging aan de collectie van Gelderland: de Bend fauteuil. Zoals deze fauteuil in eerste instantie is bedacht, is hij ook gemaakt. Het uitgangspunt voor het ontwerp was het doordachte productieproces van Gelderland en Brekveld goot dit principe in een elegante en tijdloze vorm. Dit deed hij door op zoek te gaan naar een zachtere vorm voor in de Gelderland collectie, die toch perfect aansluit bij het karakter van het merk.

Het design
De rondingen in het design geven de fauteuil een zachte uitstraling. Deze rondingen zien we vooral terug in de rug- en armleuningen, die zich soepel om het halfronde zitvlak buigen. Door deze gebogen vorm ontstaan er lichte plooien in de rugleuning, die de fauteuil op een rijke en toch speelse manier meer dimensie geven. De inkeping aan de achterkant van de fauteuil speelt ook een belangrijke rol in het ontwerp. Wat de fauteuil daarnaast uniek maakt, is dat het vooraanzicht een heel open gevoel geeft en een slanke afwerking heeft, terwijl je ook comfort hebt op de plekken waar dat belangrijk is.

Arian Brekveld denkt tijdens het ontwerpen van een nieuw meubel graag vanuit een productieproces en dat is precies waar de kracht van Gelderland ligt. Een samenwerking tussen Brekveld en Gelderland leek dan ook vanaf het begin al veelbelovend. Het hierboven genoemde traditionele productieproces, waarbij een meubel uit verschillende lagen wordt opgebouwd, vormde de basis voor het ontwerp van de Bend. Brekveld gaat voor zijn creaties altijd op zoek naar het perfecte materiaal en heeft daarbij aandacht voor zelfs de meest subtiele details. Ook bij de Bend zie je dat duidelijk terug. De stof van de fauteuil draagt bij aan de elegante en speelse gebogen vorm in de rug- en zijleuningen en zelfs de vorm en het materiaal van de pootjes maken grootse indruk.

  • 7 jaar garantie
  • Afneembare bekleding

Arian Brekveld

Een fauteuil wordt in interieurs vaak ingezet als eyecatcher. Ook de Bend vervult deze rol, hoewel hij daarbij altijd tijdloos, bescheiden en vriendelijk blijft. De Bend fauteuil geeft een gevoel van luxe en geborgenheid.