Waar bent u naar op zoek?
  1. IMM2019

Nieuw op de IMM2019

Gelderland presenteerde op de meubelbeurs IMM in Keulen nieuwe ontwerpen van Scholten & Baijings en diverse uitbreidingen van succesvolle ontwerpen uit de collectie. In de presentatie in Design Post zijn veel natuurlijke kleuren en materialen verwerkt en is dit jaar geïnspireerd op de actuele trends Raw en NewClassic.
We zijn trots dat we weer een nieuw ontwerp van Scholten & Baijings aan onze collectie kunnen toevoegen.

Solid Chair | Scholten&Baijings

Opvallend aan de Solid Chair zijn de afgeronde, organische vormen. Stefan Scholten: ‘Het meubel is een gestoffeerd volume, dat net als een beeldhouwwerk aan alle kanten een interessant aanzicht heeft’. Carole Baijings: ‘We hebben een fauteuil ontworpen waarin je heerlijk kunt zitten en die in elk interieur past. Het ontwerp is minimalistisch, functioneel en heeft tegelijkertijd een zeer comfortabele zit. Naar de randen toe wordt de fauteuil slanker. De armleuningen zijn gestroomlijnd en lopen naadloos in de rug over en zijn daardoor heel comfortabel. Veel van onze ideeën ontstaan als we reizen. Het idee voor de Solid Chair ontstond in Pietrasanta in Italië waar we in een marmer groeve enorme blokken marmer zagen. In zo’n blok zit het beeldhouwwerk al gevangen. De kunst is om het zichtbaar te maken.’ De fauteuil is verkrijgbaar in een vaste en draaibare uitvoering. Scholten & Baijings zijn goed vertegenwoordigd dit jaar. Naast de nieuwe Solid Chair toont Gelderland ook de 6905, 7400, 7405 én de Yves (7670). Laatstgenoemde bank is geheel vernieuwd, met onder meer een hogere arm en uitstekend zitcomfort.

T-table | Bart Vos

Het nieuwe ontwerp T-Table van de hand van Bart Vos past ook naadloos in het concept. De salontafel maakt gebruik van luxe materialen zoals de stalen T-elementen van gepoedercoated staal die het glazen tafelblad dragen. Door gebruik te maken van gekleurd glas voelt de tafel nog luxer aan en draagt deze bij aan een rijke beleving van de zithoek.
Nu ook ovaal leverbaar.

Updates

Gelderland presenteert op IMM Keulen ook een aantal updates van bestaande meubels. De 6400, een evergreen van de hand van Henk Vos en al jaren een succesvol model, heeft er een nieuwe hoek bij. Met deze ronde hoek van 35 graden creëer je een prachtige ronde bank met open karakter en zachte uitstraling.

50 jaar Jan des Bouvrie

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Jan de Bouvrie met zijn beroemde kubusbank zijn ontwerp debuut maakte bij Gelderland. Ter gelegenheid van dit unieke jubileum heeft Des Bouvrie de Allure ontworpen. Net als 50 jaar geleden is Des Bouvie er in geslaagd om een toegankelijke en eigentijdse bank te maken voor een zeer aantrekkelijke prijs. Met de introductie van de Allure, die sinds eind december op de winkelvloer staat, luiden we het feestjaar in dat Des Bouvrie en Gelderland samen vieren.
Van de hand van Des Bouvrie presenteert Gelderland ook de vorig jaar geïntroduceerde Embrace in de uitvoering met zachte rug kussens