Waar bent u naar op zoek?
  1. Arian Brekveld

Arian Brekveld

Maakte het eerste ontwerp voor Gelderland in 2023

Favoriete meubel

Bend

Bekijk meubel

Over Arian Brekveld

Eenvoud en functionaliteit gecombineerd met vakmanschap: dat zijn de sleutelwoorden voor ontwerper Arian Brekveld (Apeldoorn, 1968). De kracht van zijn ontwerpen ligt in hem in zijn perfectionisme, dat hij moeiteloos combineert met spontaniteit en flexibiliteit. Brekveld studeerde in 1995 af aan de Design Academy Eindhoven en werkte sindsdien voor verschillende opdrachtgevers.

Een ontwerp van Brekveld begint altijd eerst bij een idee – en daarna start de zoektocht. Naar vorm, naar functie, materiaal en nieuwe combinaties tussen al deze elementen. Deze onderzoekende manier van ontwerpen is kenmerkend voor Brekveld. Volgens hem vraagt ieder product om een andere aanpak, waardoor hij zich bij ieder ontwerp weer opnieuw laat inspireren door verschillende materialen en technieken. Het resultaat? Designs die op het eerste gezicht vaak eenvoudig lijken, maar elke keer weer opnieuw zeer ingenieus zijn vormgegeven en op een aantrekkelijke manier tot uiting komen in verschillende settingen.

Door zijn oog voor detail en aandacht voor finesses schitteren de ontwerpen van Brekveld uit in hun eenvoud. Het vakmanschap, de kundige uitvoering van het ontwerpproces en het gebruik van de beste materialen zorgen ervoor dat ieder ontwerp een kunstwerk op zich is, zonder daarin te uitbundig te zijn. De designs van Brekveld zijn karakteristiek van vorm en tijdloos van aard.

Brekveld is van vele markten thuis als het aankomt op het type designs waar hij aan werkt: van kleine ambachtelijke producten die op locatie worden gecreëerd in samenwerking met lokale vaklieden tot grotere, meer industriële projecten. Verschillende ontwerpen van Brekveld zijn opgenomen in collecties van musea over de hele wereld, zoals Boijmans van Beuningen, Vitra Design Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, en MoMA in New York en San Francisco. Daarnaast werkte hij samen met verschillende opdrachtgevers zoals Royal Delft, KLM, en Droog Design.