Waar bent u naar op zoek?
  1. Carolina Wilcke

Carolina Wilcke

Maakte het eerste ontwerp voor Gelderland in 2023

Over Carolina Wilcke

Ontwerper Carolina Wilcke laat zich inspireren door natuurlijke vormen en materialen. Haar designs worden gekenmerkt door uitgebalanceerde esthetische verhoudingen en pure materialen. Haar moderne en architecturale benadering van het ontwerpproces is in haar Palea salontafel voor Gelderland duidelijk zichtbaar. 

In 2008 studeerde Carolina Wilcke af aan de Design Academy in Eindhoven. Ze heeft haar eigen studio waarin ze werkt aan nieuwe designs. Carolina legt zich toe op een breed scala aan interieurproducten, waaronder meubels, verlichting en accessoires. Het feit dat ze tevens is opgeleid als edelsmid, zorgt voor een unieke verfijning en detaillering in haar ontwerpen. Haar ontwerpen zijn niet alleen stijlvol en esthetisch, maar ook functioneel en praktisch. Een andere belangrijke pijler die we terugzien in haar werk is duurzaamheid. Carolina durft hierin innovatief te zijn. Ze werkt samen met lokale producenten en maakt gebruik van duurzame, natuurlijke bronnen voor de productie van haar meubels.

In de jaren nadat Spectrum haar meubels in 2015 als eerste op de markt bracht, heeft Carolina al verschillende prijzen gewonnen met haar werk. Zo ontving ze de ‘Best Furniture Design’ award tijdens de Dutch Design Awards in 2015 en werd ze in 2016 genomineerd voor de ‘Young Design award’ door ELLE decoration.