Waar bent u naar op zoek?
  1. Lex Pott

Lex Pott

Maakte het eerste ontwerp voor Gelderland in 2015

Favoriete meubel

7840 Pillow

"Ik ben heel erg blij met de bankenserie Pillow. Een ingetogen ontwerp helemaal in lijn met de kubistische designhistorie van Gelderland. En daarnaast erg veel mogelijkheden om precies datgene samen te stellen wat je nodig hebt. Eigenlijk kun je eindeloos door. Elk onderdeel van de bank heeft een aparte hoes; daardoor kun je ook nog spelen met verschillende kleuren stoffering binnen 1 element. Hoeft natuurlijk niet; de meeste van ons zijn natuurlijk gewoon op zoek naar een mooie rechte comfortabele bank en niet al teveel avonturen. En daar is helemaal niets mis mee".

Bekijk meubel

Over Lex Pott (1985)

Lex Pott gebruikt materialen gevonden in de natuur als zijn primaire materialen. Tafels en rekken ontstaan als resultaat van het combineren van de originele structuur van een boom met haar industriële bijproducten. De samenstelling van organische en symmetrische vormen daagt de binaire kloof uit tussen natuur en cultuur die ten grondslag ligt aan de traditionele vormgeving. Het openbaart ook de biologische oorsprong van veel industrieel geproduceerde items. Pott brengt ontwerp terug naar de natuur.  In zijn werk, keert hij terug naar de oorsprong van het materiaal en gebruikt hij de meeste: hout, steen en metaal. Hij verbergt zijn ontwerpen niet onder indirecte lagen, maar vermindert ze tot hun essentie.

De studio van Lex Pott is in Rotterdam. Hij studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. "'In de producten van mijn hand, kunt u altijd vertellen uit welke materialen ze gemaakt zijn, onder welke omstandigheden, en met welke technieken ze werden geproduceerd. Als ontwerper ben ik niet zo bezig met styling. Ik zou liever kijken wat een materiaal doet, en is. Non-ontwerp is een beweging. In deze beweging draait alles om zuiverheid, over traceerbaarheid van het product. Het is een bredere trend. Kijk wat er nu gebeurt met voedsel. Mensen willen niet meer worden behandeld als massa consumenten. Ze gaan voor kwaliteit, liefde en aandacht".