Waar bent u naar op zoek?
  1. Roderick Vos

Roderick Vos

Maakte het eerste ontwerp voor Gelderland in 2002

Favoriete meubel

6790 Small Squares

"De karakteristieke tafeltjes Small Square zijn een plaatje om te zien; gemaakt van massief eiken hout en zo stevig dat je ze zelfs als een krukje kunt gebruiken. De verbindingen in het hout zijn prachtig gemaakt en geven echt karakter. Als je meerdere tafeltjes opstapelt heb je een prachtige totem paal".

Bekijk meubel

Over Roderick Vos (1965)

Driedimensionaal vormgeven. Dat klinkt hightech, maar Roderick Vos bedoelt het anders. Hij maakt prototypes het liefst met de hand. Daardoor komt hij al tijdens het creatieve proces letterlijk in aanraking met alle aspecten van design, materiaalbehandeling en productie. Roderick Vos studeerde aan de Design Academy in Eindhoven, en was trainee bij Ingo Maurer in München en bij Kenji Ekuan in Tokyo.

Van 1990 tot 1996 had hij een eigen ontwerpbureau in Indonesië. Tot 2004 was hij intensief betrokken bij Maupertuus in Groningen en sindsdien concentreert hij zich geheel op zijn eigen ontwerp studio "Mijn manier van werken is anders dan die van generatiegenoten. Ik maak alleen een krabbel, ga naar mijn studio/werkplaats en ontwikkel daar meteen 3D-prototypes op ware grootte. Ik houd van vakwerk, sta er bovenop"