Waar bent u naar op zoek?
  1. Scholten & Baijings

Scholten & Baijings

Maakte het eerste ontwerp voor Gelderland in 2005

Favoriete meubel

7400 - 7404 - 7405

"Fauteuil 7400 ontwierpen wij in 2009 voor Gelderland. Een hele schone, strakke belijning; bescheiden van formaat en luchtig om te zien. Later kwamen er allerlei varianten bij. De 7405 met een zachtere binnenschaal en nog weer later de uitvoering met de houten poten voor een warme uitstraling. Een hele productfamilie. Iedereen heeft wel zo'n plekje in huis waar je graag zit omdat de zon er zo lekker naar binnenkomt of om even te genieten van het uitzicht. Met deze fauteuil staat er dan gelijk ook een elegante oplossing".

Bekijk meubel

Over Stefan (1972) en Carole (1973)

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 een ontwerpduo. Scholten studeerde aan de Degin Academy Eindhoven, Baijings is autodidact. Na de realisatie van diverse projecten waarin zij de grenzen tussen autonoom en toegepast werk hebben afgetast, wordt in hun nieuwe werk meer nadruk gelegd op vormgeving binnen het interieur.

In het Nederlandse productontwerp nemen ze een geheel eigen positie in. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet.

Scholten & Baijings maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Door de duidelijke aandacht voor ambacht en traditie ontstaat er een goede balans tussen ontwerp en functionaliteit.Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg. Inmiddels hebben zij een stevige internationale positie opgebouwden werken ze vanuit hun prachtige studio aan de Ruysdaelkade in Amsterdam voor toonaangevende merken.