Waar bent u naar op zoek?
  1. Over Gelderland

Over Gelderland

Gelderland is opgericht in 1936 en kent een rijke historie. De oprichter was gecharmeerd van Scandinavisch design en zodoende werd al in een heel vroeg stadium van de geschiedenis gekozen voor moderne vormgeving en hoekige vormen. Daarnaast werd de basis gelegd voor misschien wel het belangrijkste principe dat tot op de dag van vandaag leidend is; duurzaamheid en zitcomfort.
Alle meubelen worden door ervaren vakmensen met een grote liefde voor het meubelvak ambachtelijk vervaardigd in Nederland. Bij de keus voor een Gelderland meubel gaat u uiteraard niet over één nacht ijs. De Gelderland showroom vindt u in Culemborg en deze biedt u de gelegenheid om de totale collectie te bekijken en het best bij u passende comfort te ervaren.

Lex Pott over zijn ontwerp voor Gelderland

Ontwerper Lex Pott vertelt over het proces dat hij doorliep met zijn Pillow design bank en over het ambachtelijke productieproces.

Meer over Lex Pott

Behind the scenes

Voordat een foto van een Gelderland bank in een brochure of advertentie verschijnt wordt er veel werk verzet. Altijd al eens willen zien hoe dat gaat? In deze video krijgt u een indruk.

100% NL

Een Gelderland meubel wordt in Nederland gemaakt, in de Gelderland fabriek in Culemborg om precies te zijn. Maar hoe gaat dat nu in z'n werk? 

The making of