Waar bent u naar op zoek?
  1. 100% NL; het productieproces

100% NL

Wanneer u een Gelderland meubel bestelt, duurt het ongeveer 6 weken* om het meubel gereed te maken. Wij maken alle materialen, van het frame tot de bekleding, in onze fabriek in Culemborg. We laten u graag zien hoe het proces tot die tijd verloopt! 

 

 

* Vraag uw dealer naar de actuele levertijden.

Week 1: Planning maken

Gefeliciteerd! U heeft deze week uw nieuwe design bank of design fauteuil gekocht bij een Gelderland dealer. In de eerste week dat u het meubel heeft besteld, komt de bestelling binnen bij de fabriek van Gelderland Groep. We maken een productieplanning voor uw meubel zodat het over 6 weken bij u in de woonkamer staat. 

Week 2: Materialen bestellen

In de tweede week bestellen we alle onderdelen voor uw design meubel. We moeten hout en veren hebben voor het onderstel, schuim om het meubel lekker zacht te maken en de stof van uw keuze voor de hoes. Alle materialen bestellen we bij leveranciers zo dicht mogelijk in de regio. 

 

Week 3: Materialen komen binnen

In de derde week komen alle materialen binnen bij ons in de fabriek. Ook de stof komt binnen én daar gaan we direct mee aan de slag. We controleren het op fouten en snijden het op maat voor uw meubel. 

Week 4: De romp

In week 4 gaan we aan de slag met de romp van uw meubel. De romp maken we van massief beukenhout en in dezelfde week beplakken we het meubel met schuim. Het meubel is lekker zacht nu, het eindresultaat komt in zicht! 

Week 5: De hoes op uw meubel

Van de stof die we binnen hebben gekregen, maken we een hoes. De hoes wordt gestikt en vervolgens op de romp geplaatst. Vervolgens worden de meubels naar de kwaliteitscontrole gebracht; is alles perfect voor in uw woonkamer? Als uw meubel op alle punten is gecontroleerd en goedgekeurd, wordt het ingepakt en getransporteerd.  

Week 6: Uw meubel is klaar! 

Na 6 weken is uw meubel klaar voor verzending naar de dealer. Wanneer de dealer het meubel heeft ontvangen wordt een afspraak met u gemaakt om het te laten bezorgen. Is uw meubel na verloop van tijd aan vernieuwing toe? U kunt het altijd laten herstofferen. Wij wensen u veel plezier met uw Gelderland meubel! 

Benieuwd naar de collectie? Meer weten over herstofferen?