Waar bent u naar op zoek?
 1. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een mail en ontvang binnen uiterlijk 2 werkdagen uw antwoord.

Algemeen

 • waar kan ik Gelderland meubelen bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Culemborg en natuurlijk bij de geselecteerde Gelderland dealers. Er is altijd een showroom bij u in de buurt.  
 • uit welke stoffen en leersoorten kan ik kiezen? Wij hebben meer dan 70 stof- en leersoorten voor u geselecteerd op kwaliteit en uitstraling. Ziet uw keuze hier niet tussen? In overleg kan uw dealer ook speciale stoffen insturen.  
 • kan ik rechtstreeks bij Gelderland een bestelling plaatsen? Nee,  dat gaat niet. De Gelderland dealers helpen u met advies over uw eigen woon en werkomgeving. Zij komen de meubelen ook bij u afleveren.
 • ik wil een onderdeel nabestellen. Onderdelen kunt wel rechtstreeks bij ons nabestellen. Indien u aangeeft wat u nodig hebt ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave. Uiteraad kunt u dit ook via de dealer aanvragen.
 • wat is de levertijd op meubelen? Uw meubelen worden op bestelling voor u gemaakt, binnen 5 - 7 weken* leveren wij uit bij de Gelderland dealer die zorgt voor verdere aflevering en installatie. Uw dealer plant dan in overleg met u de aflevering. Bent u benieuwd naar de stappen die in 6 weken productietijd worden doorlopen klik dan hier.
 • waar worden de meubelen gemaakt? De productielocatie van Gelderland is in Culemborg (NL). De meeste toeleveranciers zitten ook in de directe omgeving waardoor U echt verzekerd bent van een Nederlands product.

 *Vraag uw dealer naar de actuele levertijden.

Onderhoud

 • help, ik heb een vlek op mijn bank. De nachtmerrie van velen. Vaak is er genoeg aan te doen, maar lees voordat u begint met middeltjes en poetsen eerst de onderhoudshandleiding. Twijfelt u nog? Laat u dan eerst adviseren door ons of uw dealer. Niet zelden zien wij meer ellende van de schoonmaakacties dan van de vlek waar alles mee begon. 
 • hoe moet ik mijn meubel onderhouden? Uiteraard houdt u langer plezier van uw aanschaf als u het meubel goed onderhoudt. De belangrijkste tips?  Beschermen tegen direct zonlicht, af en toe voorzichtig stofzuigen, vlekken tijdig verwijderen, losse kussens regelmatig opschudden en leer van tijd tot tijd invetten. Voor alle ins en outs leest u het best onze onderhoudshandleiding
 • hoe kan ik een nieuwe hoes bestellen? De meeste Gelderland meubels hebben een losse hoes waardoor u naar verloop van tijd uw bank opnieuw kunt bekleden of zelfs ook kunt voorzien van nieuw schuim. Hoe dat precies werkt leest u hier. 
 • wat kost een nieuwe hoes op mijn meubel? Dat is natuurlijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Als richtlijn kunnen we aangeven dat een nieuwe hoes 60% van de nieuwwaarde van uw meubel is. Vernieuwt u ook het schuim dan loopt dit op naar 80%. Wilt u een prijsindicatie ontvangen stuurt u ons gerust een mail.

 

Service

 • waar ga ik naar toe als ik een service melding wil doen? Uw Gelderland dealer is het aanspreekpunt voor vragen over geleverde meubelen. Zij beoordelen de situatie en sommige zaken kunnen direct ter plekke al worden opgelost. Is dit niet het geval, dan melden zij de service aan bij Gelderland. Het logistieke traject wordt geregeld door de dealer. Service meubelen lopen met voorrang door ons productieproces; wij proberen altijd de wachttijd zo kort mogelijk te houden.